ritel

Iedere simkaart is voorzien van een eigen uniek telefoonnummer. Een Nederlands mobielnummer zal altijd starten met 06- of +316-. Met het telefoonnummer dat je simkaart heeft, ben je voor andere bereikbaar. Gelukkig hoef jij dit telefoonnummer nooit zelf te kiezen. Bij ieder nieuw abonnement of prepaid simkaart wordt er direct een telefoonnummer aangeboden waar je gebruik van kunt maken. Wij geven je hier informatie over dit telefoonnummer.

Je telefoonnummer vinden

Heb je net een nieuwe telefoon met nieuwe simkaart en weet je het nummer niet? Dan kun je dit nummer op diverse manieren terug vinden. Als eerste kun je natuurlijk telefoonnummers van vrienden bellen en zo laten zien dat het je nieuwe telefoonnummer is. Hierna kun je het nummer ergens opschrijven voor het geval je dit niet kunt onthouden.

Je kan ook op een andere manier je telefoonnummer achterhalen. Er zijn namelijk speciale USSD-codes die je kunt gebruiken. In je telefoon-app kun je bijvoorbeeld *149# of *#61# invoeren. Door op bellen te klikken zal je nummer verschijnen en weet je wat je nummer is. Voor de provider van Vodafone is deze USSD-code iets anders. Bij deze provider moet je *#100# invoeren.

Als laatste kun je natuurlijk ook je documenten checken. Vaak bij het afsluiten van een abonnement of de aankoop van je simkaart of telefoon zul je in de documenten terug kunnen vinden welk nummer je gebruikt. Daarnaast vind je vaak op het kaartje van de simkaart ook het mobiele nummer. Het is dus verstandig op al je documenten goed te bewaren.

Een nummer behouden

Het is naast het krijgen van een nieuw nummer ook mogelijk om je nummer te behouden wanneer je een nieuw abonnement afsluit. Hierbij maakt het niet uit of je een prepaid of abonnement hebt. De provider zal samen met jou een formulier invullen waarbij nummerbehoud aangevraagd wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om dit zelf thuis te doen. Echter moet je wel enorm oppassen want een foutje is zo gemaakt. Kom je hier te laat achter? Dan ben jij je oude nummer kwijt.

Meerdere nummers op één telefoon

Tegenwoordig is het bij een aantal providers ook mogelijk om een telefoon te gebruiken waar twee simkaarten in passen. Dit heet ook wel een dual-sim. Met deze optie kun je dus zowel je zakelijke nummer als je privé nummer in één telefoon hebben. Dit scheelt je gewicht en een extra telefoon die je mee moet dragen. Vaak is het daarnaast mogelijk om een zakelijk nummer zo in te stellen dat er na een bepaald uur niet meer gebeld kan worden of dat het direct doorgezet wordt naar de voicemail.

Terug naar Simkaart