Heb jij een nieuwe telefoon gekocht of was je toe aan een nieuwe simkaart? Dan zul je vast meegemaakt hebben dat je de simkaart in je telefoon moet ontgrendelen. Dit moet gedaan worden zodat een willekeurig persoon niet zomaar aan je prepaid of abonnement kan komen. Ook nadat je telefoon leeg is zul je vaak de pincode opnieuw in moeten voeren. Wij leggen je hier alles uit over de pincode.

Wat is een pincode?

Iedere simkaart is voorzien van een pincode. Deze pincode is een soort beveilig die ervoor zorgt dat je simkaart niet voor iedereen toegankelijk is. Het woord 'pin' staat voor Personal Identification Number. Een pincode bestaat altijd uit een viercijferige code die gevoerd moet worden wanneer je jouw telefoon opstart met de simkaart erin. De pincode zorgt ervoor dat je alleen met deze ontgrendeling een verbinding kan maken met je provider.

Waar kan ik een pincode vinden?

Heb jij je telefoon uit gehad en moet je de pincode invoeren? De kans is dan aanwezig dat je niet meer weet wat je pincode is. Gelukkig kun je op diverse manieren je pincode terug vinden. Als eerste vind je natuurlijk de pincode op de plastic kaart waar de simkaart in vast zat. Daarnaast zijn er ook providers die je een handje helpen. Hierdoor kun je inloggen op de website, ga je naar je persoonlijke instelling waar je simkaart wordt getoond en je pincode. Zo kun je de pincode van je simkaart invoeren en zal je telefoon zich ontgrendelen!

De pincode aanpassen

Heb jij een pincode gekregen die je maar niet kunt onthouden? Dan kun je ervoor kiezen om deze automatisch gegenereerde code te veranderen. De ene provider geeft je een makkelijk te raden pincode zoals 0000 terwijl andere je een zeer ingewikkelde geven waardoor je steeds het nummer ergens moet opschrijven of moet onthouden. Gelukkig kun je deze pincode veranderen naar vier cijfers die je wel kunt onthouden. Via je instellingen kun je je simpincode veranderen. Hierna kun je op wijzigen klikken en vraagt hij om je huidige pincode in te voeren. Hierna kun je de nieuwe pincode invullen. Dit moet hierna nogmaals herhaalt worden. Wanneer dit gedaan is, ben je klaar om je nieuwe pincode te gebruiken. Vergeet niet om hem ergens op te schrijven!

Terug naar Simkaart