Het kan zomaar eens voorkomen dat je ergens een simkaartnummer in moet voeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het aanvragen van nummerbehoud. Dit komt vaak voor wanneer je zelf het nummerbehoud aan gaat vragen. Zodra je dit in een winkel laat doen, zullen de medewerkers dit voor je doen. Een simkaartnummer kan op diverse manieren achterhaald worden.

Het aflezen van je nummer

Een simkaartnummer staat altijd op je simkaart. Het enige wat je moet doen is je simkaart uit je telefoon halen. Bij de goudkleurige chip vind je namelijk een aantal cijfers. Deze cijfers corresponderen aan je simkaartnummer. Iedere provider heeft zijn eigen getallenreeks. Dit is per provider anders en kun je vaak ook online vinden.

Het vinden van je simkaartnummer via je telefoon

Naast het vinden van het nummer op de simkaart kun je er ook voor kiezen om het nummer te achterhalen via de instellingen van je telefoon. Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen manier om het nummer te vinden. V

  • ia de iPhone doe je dit bijvoorbeeld door naar instellingen te gaan. Hier klik je op 'Algemeen' en ga je daarna naar 'Info'. Onder de term ICCID zul je het simkaartnummer vinden.

  • Voor Windows telefoons is dit iets anders. Ook hier ga je naar de instellingen en via info ga je naar meer informatie. Hier zul je het nummer vinden.

Helaas is het voor Android telefoons niet mogelijk om een simkaartnummer te achterhalen via je telefoon. Gelukkig zijn er wel een aantal handige apps die ervoor zorgen dat je het simkaartnummer kunt zien.

Vraag het nummer op via je applicatie

Weet je helemaal niet meer waar het nummer staat of is het zo vervaagd op de simkaart dat het onleesbaar is? Dan kun je gelukkig het simkaartnummer ook op een andere manier vinden. Dit doe je door middel van het opvragen van het nummer bij je provider. Sommige providers bieden een service aan waarbij jij je online kunt inloggen. Het kan hierbij voorkomen dat je het nummer ook online bij je persoonlijke gegevens kunt vinden. Lukt dit niet of krijg je het niet gevonden? Neem dan contact op met je provider. Via de klantenservice kunnen ze namelijk ook je simkaartnummer opzoeken en geven.

Terug naar Simkaart