ritel

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobiele telefoon of smartphone op zak. Om te kunnen bellen, sms'en en zelfs tegenwoordig het internet te gebruiken is een simkaart. Bijna iedereen weet wel wat dit precies is en hoe deze eruit ziet. Voor degene die nog geen idee hebben hoe zoiets werkt, zullen we hier een uitleg geven.

Wat is een simkaart?

Een simkaart is een kaartje dat gemaakt is van plastic en een chip heeft. Dit kaartje past in een mobiele telefoon. De chip bevat informatie over de instellingen van het kaartje. Dit kan dus een abonnement zijn of een prepaid kaart. Normaliter zal de chip een goudkleur bevatten en kan vaak maar op één manier in de telefoon geplaatst worden. Wanneer de kaart in de telefoon zit zul je verbinding maken met de masten waardoor je kunt bellen, sms'en en internetten. Iedere simkaart heeft een eigen nummer dat gebeld kan worden.

Het activeren van een simkaart

  • Heb jij een nieuwe simkaart? Dan kan het voorkomen dat je geen bereik kunt hebben. Toch is dit geen reden tot paniek. Nieuwe nummers hebben vaak wat langer nodig om de een verbinding te maken met de provider.
  • Daarnaast kan het ook voorkomen dat de kaart nog geactiveerd moet worden. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met je provider. Deze kan je namelijk helpen met het activeren van je simkaart.
  • Een simkaart heeft daarnaast ook een pincode en een pukcode. Deze worden gebruik om de simkaart te ontgrendelen. Heb jij de pincode te vaak foutief ingevuld? Dan zul je de pukcode nodig hebben om de simkaart te kunnen activeren.