Vroeger hadden mensen een speciale tang nodig om een simkaart te laten knippen naar de gewenste grootte. Gelukkig is hier tegenwoordig een handige oplossing op gevonden. Er bestaan nu de 3-in-1 simkaarten. Dit zijn speciale simkaarten waardoor je voor ieder soort telefoon de juiste simkaart hebt. Je leest er hier alles over.

Wat zijn 3-in-1 simkaarten?

De 3-in-1 simkaarten zijn universele simkaarten die zo ontworpen zijn dat ze geschikt zijn voor iedere telefoon. Dit houdt in dat ze als eerste eruit zien als een standaard simkaart. Echter kun je deze heel eenvoudig kleiner maken tot micro of nano simkaart. Dit doe je door de simkaart uit de grotere variant te drukken. Er zijn echter een aantal providers die deze 3-in-1 simkaarten aanbieden. Dit zijn onder andere KPN, Vodafone, Simyo en Telfort.

Het kiezen voor deze simkaart

Het grote voordeel van een 3-in-1 simkaart is dat je achteraf pas hoeft te bepalen welke telefoon je gaat gebruiken. Daarnaast kun je hierdoor ook je oude telefoon gemakkelijk blijven gebruiken. Je kan de simkaart kleiner maken wanneer je ervoor kiest om over te gaan op een nieuwe telefoon. Hierdoor hoef je alleen de smartphone te kopen. Daarnaast is het kiezen voor een 3-in-1 simkaart ook erg handig wanneer je niet weet of je nieuwe simkaart past in de telefoon die je thuis hebt liggen. Met deze simkaart zit je dus altijd goed.

Nergens meer iets aangeven

Bij het kopen van een nieuwe telefoon moet jij of de werknemer vaak aangeven welke simkaart je nodig hebt. Iedere telefoon heeft namelijk een eigen formaat simkaart die gebruikt wordt. Met het gebruiken van een 3-in-1 simkaart is dit echter niet meer nodig. Houdt er wel rekening mee dat niet alle providers je deze optie aan kunnen bieden. Naast de eerder genoemde providers zijn ook providers als T-Mobile en Lebara. Het kan daarom voorkomen dat kleinere providers deze optie niet aanbieden en je toch aan zult moeten geven welk formaat simkaart je nodig hebt.

Terug naar De formaten simkaarten