Vroeger was er één soort simkaart die gebruikt werd. Dit was de standaard simkaart die in iedere telefoon paste. Tegenwoordig zijn er een aantal verschillende simkaarten die allemaal hun eigen formaat hebben. Deze formaten passen hierdoor niet in iedere telefoon. Wij leggen hier uit welke formaten er zijn er voor welke telefoons deze kaarten handig zijn.

De standaard simkaart

Dit is de meest bekende simkaart van de drie. Daarbij is deze ook het grootste in formaat. Vroeger werd enkel deze simkaart gebruikt en paste deze in vrijwel iedere telefoon. Tegenwoordig is dit een heel stuk veranderd. De standaard simkaart past namelijk in bijna geen enkele telefoon meer. Enkel de oudere telefoons of telefoons waar je alleen mee kunt bellen en sms'en maken nog gebruik van deze simkaart.

De micro simkaart

Een micro simkaart is een kleinere variant van de standaard simkaart. Een groot deel telefoonproducenten zijn overgegaan op dit soort simkaarten rond 2010. Tegenwoordig vind je ook voor deze simkaarten niet veel smartphones meer die hiervan gebruik maken. Er zijn wel nog wat smartphones maar deze zijn meer uitzondering dan regel.

Ee nano simkaart

De nieuwste en meest gebruikte simkaart is de nano simkaart. Deze is sinds 2012 in gebruik. De eerste telefoon die gebruik maakt van de nano simkaart was de iPhone 5. Gelukkig maakt tegenwoordig het grootste deel smartphones gebruik van deze kleine simkaart. Een groot voordeel van de nano simkaart is dat er een heleboel ruimte overblijft waardoor de telefoon voorzien kan worden van de laatste technische snufjes. Daarnaast kan ook het design hiervan profiteren aangezien de telefoon dunner kan blijven en meer geheugen kan hebben.

Is je simkaart te groot of te klein?

Je bent erachter gekomen dat je simkaart niet in je telefoon past. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen wanneer je simkaart te groot is. Er zijn speciale tangen die de simkaart op maat kunnen knippen. Zorg er dus voor dat je niet zelf met een schaar gaat knippen maar laat het door een professional doen.

Is je simkaart te klein? Dan moet je dit op een andere manier oplossen. Tegenwoordig zijn er adapters op de markt die ervoor zorgen dat je simkaart groter wordt. De adapters kunnen diverse maten bevatten. Zo kan een nano naar een micro simkaart omgezet worden en zelfs een micro naar een standaard simkaart. Voor ieder formaat kan er dus een oplossing gevonden worden.