Wil je een nieuwe telefoon kopen maar heb je geen idee of je moet kiezen tussen een sim only abonnement of een prepaid simkaart? Dan kunnen wij je helpen. Hier lees je namelijk wat een sim only abonnement en prepaid is. Daarnaast lees je ook de voordelen van een sim only en een prepaid zodat jij een goed idee krijgt wat het beste bij je situatie aansluit. Op deze manier zul je dus nooit te veel betalen en heb je een aangename telefoonrekening.

Wat is sim only?

Dit is een simkaart waarop je alleen je abonnement betaald. Er zitten dus geen kosten van een telefoon bij. Bij een sim only sluit je een abonnement af om te kunnen bellen, sms'en en internetten. Je ontvangt enkel een simkaart en kunt deze kaart in een oud of tweedehands toestel steken. Daarnaast heeft dit soort simkaart ook altijd een belbundel en heb je de optie om een internetbundel erbij te nemen. Een sim only abonnement is zo afgesteld dat je maandelijks een vast bedrag betaald. Dit bedrag kan oplopen wanneer je over je bundel gaat.

Wat is prepaid?

Een prepaid kaart wordt vandaag de dag niet snel meer gebruikt. Vaak zijn dit soort simkaarten handig voor momenten of periodes waarop je weinig tot geen telefoon gebruik nodig hebt. Het internetten, sms'en en bellen heeft een vast bedrag. Houdt er wel rekening mee dat deze tarieven vaak iets hoger liggen dan bij een abonnement. Bij een prepaid zorg je er zelf voor dat er geld op je simkaart staat. Dit doe je door tegoed te kopen en het op te waarderen. Het opwaarderen doe je door een sms te sturen of te bellen naar een nummer. Ook bij een prepaid zul je zelf voor een mobiele telefoon moeten zorgen.

De voordelen van sim only en prepaid

Het grote voordeel van een sim only abonnement is dat je kunt bellen, sms'en en internetten voor een laag tarief. Natuurlijk ligt het ook aan de grootte van de bundel. Hoe groter deze is, hoe lager je tarief per minuut of MB zal zijn. Een groot deel van dit soort abonnementen zijn vaak per maand aan te passen waardoor je de bundel kan aanpassen naar je eigen wensen.

Daarnaast heeft prepaid ook een aantal fijne voordelen. Zo weet je ten alle tijden precies wat je uitgeeft. Is je tegoed op? Dan kun je niet meer bellen of sms'en en zul je nieuw tegoed moeten kopen. Onverwachte kosten blijven op deze manier uit. Bel je niet veel? Dan kan prepaid een goede optie voor je zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat toch bereikbaar blijft. Verder hoef je geen rekening te houden met het opzeggen van een abonnement.